Har du også undret dig over, hvorfor der er så stor forskel på tallene Facebook Analytics og Google Analytics? Det har jeg i hvert fald!

Jeg hedder Christian og arbejder til dagligt med møbelwebshoppen www.boboonline.dk.

Her er en af mine opgaver, at stå for annonceringen på Facebook.

Som med al anden markedsføring, skal man selvfølgelig løbende måle på sine resultater. Her benytter langt de fleste virksomheder sig af Google Analytics.

Det kan man jo godt forstå. Google Analytics er et fantastisk værktøj til at måle på et hav af forskellige parametre på din virksomheds hjemmeside.

Et af disse parametre er måling af dine Facebook annoncer. Hvad får du egentlig ud af de penge, som du bruger på det hersens sociale medie?

 

Lad mig gætte: Tallene ser ikke alt for godt ud?

Lad mig gætte igen: Tallene ser meget bedre ud på Facebook Analytics?

 

Hvis jeg har gættet rigtigt i ovenstående så er du bestemt ikke den eneste! Men hvorfor er det sådan?

 

Svaret kan findes inden for emnet marketing attribution.

 

Google Analytics og Facebook Analytics har nemlig forskellige tilskrivningsmodeller, som de benytter.

Lad mig prøve at forklare de 2 forskellige tilskrivningsmodeller:

 

Google Analytics

Som udgangspunkt benytter Google Analytics sig af tilskrivningsmodellen ”Last Click”. Dette betyder at den kanal, som Google registrerer som værende den kanal brugeren har benyttet sidst, lige inden brugeren køber en vare hos dig, får 100% af salget.

Eksempelvis:

Facebook à Organisk à Adwords

I dette tilfælde får Adwords 100% af salget. Dette er selvom kunden har været i kontakt med både dine Facebook annoncer samt organiske søgeresultater.

Google Analytics har dog sidenhen åbnet op for en række andre tilskrivningsmodeller, hvor man blandt andet kan lade alle kanaler deles ligeligt om det salg. Dette kan der kigges nærmere i Google Analytics under ”Konverteringer” à ”tilskrivning” à ”væktøj til sammenligning af modeller”.

 

Facebook Analytics

Facebook måler deres resultater helt anderledes. De benytter som standard modellen ”28 dages klik, 1 dags visning”.

 

Så hvad betyder dette?

 

Det betyder at alle, som har klikket på en af dine annoncer, og derefter køber noget på din hjemmeside inden for 28 dage, eller har set en af dine annoncer og købt noget inden for 1 dag, bliver betragtet som en konvertering til Facebook ifølge Facebook Analytics.

 

Som i måske kan udlede af dette, så er Facebook Analytics ret gavmilde med at give Facebook 100% af tilskrivningen til sine annoncer.

 

Det er dog muligt at ændre på dette. Jeg vil personligt anbefale, at man ændrer sin standard tilskrivningsmodel på Facebook til 7 dages klik, 1 dags visning. På den måde bliver dit resultat ikke lige så rosenrødt.

 

Nogle vil argumentere for at man efterfølgende også dividerer dette tal med 2, for at få det mest retvisende resultat. Det er jeg enig i.

 

Tilskrivning på tværs af enheder

Nu hvor vi ved lidt om Google Analytics og Facebook Analytics tilskrivningsmodeller, har vi fået en bedre forståelse for, hvorfor tallene aldrig er ens.

 

En anden meget vigtig grund til at tallene er forskellige er hvorvidt man kan måle brugerens kunderejse.

 

En typisk kunderejse kunne være således:

  1. Du finder en hjemmeside via Googles søgeresultater (organisk) på din computer
  2. Du sidder med din mobil på Facebook, og får vist nogle af de varer, som du så på hjemmesiden i går. Du klikker ind og tager et kig på dem igen
  3. Du bestemmer dig for at købe varen og går direkte ind på den hjemmeside, som du har set varen på, da du kan huske navnet. Du køber varen på din computer.

 

I dette eksempel hedder kunderejsen i forhold til enheder:

Computer à Mobil à Computer

 

Google Analytics vil ikke være i stand til at måle på tværs af enhederne. Så på Google Analytics vil kunderejsen hedde:

Computer (organisk) à Computer (Direkte). Direkte er det sidste klik, og vil derfor som standard få 100% af tilskrivningen.

 

Facebook vil godt være i stand til at måle kunderejsen, hvis kunden er logget ind på Facebook på begge sine enheder.

Derfor vil det på Facebook se sådan ud:

Computer (Organisk) à Mobil  (Facebook Ads)à Computer (Direkte). Her vil Facebook som standard få 100% af salget, fordi kunden har klikket sig ind på hjemmesiden via en Facebook annonce inden for 30 dage.

 

Hvad viser dette?

Det viser først og fremmest, at hvis du skal måle på de enkelte marketingkanaler, så kan du ikke bare kigge helt firkantet på tallene. Så præcist er der desværre ikke noget værktøj (endnu), som der kan måle.

 

Du er derfor nødt til at have en ide om din målgruppes kunderejse, og samtidig have en forståelse for, hvordan de forskellige trackingværktøjer tilskriver de forskellige salg.

 

En anden god ting at tage med, når du eksempelvis benytter dig af Google Analytics, så tænk i at måle i tendenser. Er tendensen for den enkelte markedsføringskanal opadgående eller nedadgående? Hvordan performer din samlede markedsføringsaktiviteter? Er de opadgående eller nedadgående?

 

Og så er det bare at klø på!

 

Held og lykke med at få en kick ass ROI!

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to verify temporary file contents for atomic writing. in /var/www/foretagssidor.se/marketingattribution.dk/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:52 Stack trace: #0 /var/www/foretagssidor.se/marketingattribution.dk/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/var/www/foreta...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /var/www/foretagssidor.se/marketingattribution.dk/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 52