Hvis du sidder med en følelse af, at content marketing omhandler blogging, delinger og undersider der alle arbejder henad imod din virksomheds slutmål, så har du delvist ret. I forlængelse af det, er der også bare alt det grundlæggende arbejde, der skal skabe et godt udgangspunkt for ikke at arbejde i blinde, og herigennem spilde værdifuld tid.

Sidder du til dagligt med digital markedsføring, enten som CMO eller Content Manager, har du sikkert allerede oplevet hvor vigtigt det er med konkret planlægning af de arbejdsopgaver som ligger for. Digital markedsføring er meget resultats-orienteret, og kan derfor være enormt stressende, når tingene ikke går op i en højere enhed. I dette indlæg vil du få viden igennem råd, til at effektivisere din content marketing eksekvering.

 

Forstå dig på din kunderejse, og den rolle Content Marketing har

Helt basalt hjælper forståelse af kunderejsen dig med at overskueliggøre hvordan du skal kommunikere til dine potentielle kunder, og hvilke touch points der er relevante, samt bør fokuseres mest på.

Bredt set, fokuseres der på tre områder; Opmærksomhed, Overvejelse og Konvertering.

 

I nogle tilfælde benyttes Content Marketing til at skabe opmærksomhed, og altså skaber synlighed overfor potentielle kunder, der ikke har stiftet ordentligt bekendtskab med dit brand endnu. Dog, betragtes Content Marketing som værende mest effektivt når det kommer til at skabe tillid og loyalitet overfor potentielle kunder – årsagen er at du skaber værdi, og herigennem får autoritet, da du underviser frem for at sælge.

 

Efterlader du dine læsere med et positivt indtryk, øges sandsynligheden for at du vil blive husket, og ultimativt være den første virksomhed en potentiel kunde tænker på, når behovet du kan løse opstår.

 

Har du ikke viden omkring hvordan din virksomheds kunderejse ser ud, opfordres du kraftigt til at undersøge det nærmere, da det giver et uvurderligt overblik.

Når du har styr på din kunderejse er det vigtigt at;

Anskue dit content som data

En content strategi går ikke bare ud på at lave 4 blogindlæg om måneden, poste dem på sociale medier, og så krydse fingre for at det virker. Du kan finde frem til den absolut bedste målgruppe på diverse Platforme, men hvis kvaliteten ikke er lige så god eller bedre, end vant er, skal du ikke forvente de bedste resultater.

 

Din strategi skal istedet guides af data, som fx kan findes i Google Analytics. Det gode resultat kommer på baggrund af omhyggeligt at kunne håndtere, lave hypoteser, observerer, og konkluderer, baseret på den data der følger tidligere aktivitet. Dette vil give anledning til at optimere og finjustere på selve indholdet, så det forbedrer relevante nøgletal for din forretning, og gør at læseren på bedre vis kommer dybere ned i tragten.

Det er vigtigt at se på hvor dine besøgende kommer fra, og hvilke handlinger de foretager sig, så du rimeligt nøje kan illustrerer hvordan dette touch point influerer rejsen.

 

Et par ting som typisk er værd at holde øje med:

 

  • Hvis størstedelen bouncer, eller ikke er på siden ret længe, skal du overveje hvad man som besøgende bliver mødt med når siden tilgås (Og hvor længe det tager at loade).

 

  • Hvilken kilde der typisk giver besøgende med de bedste adfærdsmønstre, så du ikke bruger for meget tid på fora mm. der ikke giver de bedste resultater.

 

  • Hvor stor en procentdel opfylder det mål du har opstillet på siden.

 

Kontinuerligt bør du gennemteste med adskillige vinkler og måder dit content skal fremstilles på, for at kunne finde frem til hvad der i sidste ende fungerer bedst for din målgruppe.

 

Når du begynder at få tal på bordet, har du et reelt sammenligningsgrundlag for dine blogindlæg, og hermed gennemsigtighed i forhold til hvad der virker godt, og hvad der virker mindre godt.

 

Næste punkt omhandler planlægning, hvilket skal være med til at gøre dig produktiv;

 

Planlæg din måned

For at kunne eksekvere din strategi på optimal vis, bliver du nødt til at planlægge din måned, og et perfekt værktøj hertil er en Content Calendar. Ideen bag en sådan kalender, er lidt skabt i forlængelse af den traditionelle måde at publicere ting på, vha. deadlines.

 

Udover at have deadlines for hvornår noget skal publiceres, bør du også liste hvornår de forskellige processor skal udføres. Som nævnt tidligere, er der mere til en content strategi, end bare at skrive et par sætninger en gang i mellem.

 

Et godt overskueligt råd er, at du giver dig selv en tidsramme, hvor dit næste stykke indhold skal udarbejdes, med en tilhørende dag til korrektur. Dette vil resulterer i at du ved hvad der skal gøres på de forskellige dage, med en overvejet tilgang, der gør at du når de mål, du har sat dig for, måneden forinden (Det er sjovere at følge en content calendar, end en lang liste med 50 punkter). Udover denne fase med udarbejdelse, er det ligeså vigtigt at analysere på dit tidligere arbejde, det anbefales derfor at du cirka 2-3 ugers tid efter udgivelse, begynder at måle på hvor succesfuld dit content har været – blandt andet udfra de punkter, som tidligere blev nævnt i forbindelse med data.

 

Og husk så at:

 

Arbejde effektivt og kende dine grænser

Der er ikke én som er den bedste til alting, og dem som mener andet, bør genoverveje deres syn på egne kompetencer. Ligesom annoncering på Facebook, behandling af grafisk arbejde og kodning af en hjemmeside typisk outsources, skal du også være realistisk i forhold til om du er egnet til at behandle data og skrive egne tekster. Begge dele er enormt vigtige for at en content strategi kan eksekveres med succes, og uden den ene halvdel, holder den anden ikke.

 

Har du kompetencer indenfor planlægning, men ikke viden i forhold til behandling af data, bør du overveje at freelance konsulterering hos et troværdigt bureau, som kan hjælpe dig med, at træffe beslutninger, der i sidste ende giver omsætning og vækster din forretning.

 

Er det omvendt udarbejdelse af content der halter, enten på grund af manglende evner eller tid, kan du overveje at finde en tekstforfatter hos Alfabeto, der kan hjælpe på denne del.

 

Når først du har styr på hvad du er god til, og hvad du mangler hjælp til, kan du planlægge omkring dette, og virkelig få sat skub i tingene.

 

Når du har styr på ovenstående er der kun én ting tilbage, før du succesfuldt flyver derudaf. Gør det hele igen, men bedre.

 

Lær af dine fejl, husk hvad der virker, og opbyg på denne måde værdigfuld viden.

 

Bonus

Har du lavet et stykke indhold, som viste gode resultater, er det ikke ulovligt at genbruge det. Det kan gøres gennem formater som webinars, .pdf-filer eller grafik (fx Infographic).

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to verify temporary file contents for atomic writing. in /var/www/foretagssidor.se/marketingattribution.dk/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:52 Stack trace: #0 /var/www/foretagssidor.se/marketingattribution.dk/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/var/www/foreta...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /var/www/foretagssidor.se/marketingattribution.dk/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 52