CBIT Baker og videoproduktion

I løbet af mit studie er min interesse for film- og videoproduktion steget markant. Jeg har siden mine teenageår haft en interesse i filmmediet uden at tænke over at dette kunne være karrieremulighed. Med den generelle digitalisering og muligheden for at tilgå professionelle klippeprogrammer som fx Adobe Premier Pro og Final Cut Pro X er det blevet nemmere at redigere i video, ligesom de mange spejlreflekskameraer gør det muligt at optage som mange professionelle ville gøre det.

De små ”reklamefilm” er vejen frem (for mig)

Det har aldrig været formålet for mig at arbejde med såkaldte spillefilm. Formålet har snare været at kombinere min kommunikationsuddannelse med min filminteresse, således at filmene kan siges at være en form for indhold der produceres i forbindelse med mine kommunikationsjobs. Først var jeg i praktik i et digitalt bureaus filmafdeling. Her blev præsenteret for arbejdet med filmproduktion; herunder at filme dækbilleder, at interviewe, at producere, at caste og at klippe. Dette gav mig en grundlæggende viden og ikke mindst interesse som jeg har taget med mig over i både uddannelse og job.

I dag arbejder jeg for CBIT Baker. En virksomhed der gerne vil bruge filmmediet til at brande dem selv og deres produkter via bl.a. Facebook og Youtube. I første omgang fungerer jeg som producer da de før min ansættelse allerede havde lavet en aftale med en ekstern videojournalist om at lave fem kundefilm. Da projektet ikke var kommet videre i over to måneder, blev min rolle at samle projektet op og få det i mål. Jeg tog fat i vores eksterne filmmand og fandt nogle af vores kunder, som han så interviewe. Min rolle var altså lidt hen af en producers eller en projektleders.

På længere sigt håber jeg dog at kunne hjælpe CBIT Baker med alle processer inden for filmproduktion, således at jeg både kommer ind over planlægning, optagelse og redigering. Det vil gøre hele producerrollen lettere, ligesom jeg også er overbevidst om at CBIT vil spare penge på det, da de slipper for at have et eksternt bureau tilknyttet.

 

Multimodal kommunikation

Ordet ”multimodal” henviser til at udtrykke sig på flere måder. Den multimodale kommunikation ses i dag mange steder. Især på sociale medier, hvor billeder og tekst ofte kombineres for at få et mere klart budskab. Et eksempel på dette kunne bl.a. være et billede af en ung mandlig sportsudøver der drikker en Red Bull med det dertilhørende slogan ”Red Bull giver vinger”. I dette tilfælde er teksten med til indkredse billedets betydning således at dette står endnu mere klart for beskueren af billedet. Brandet, Red Bull, bliver synonym med sport, ungdom og energi. Sloganet understreger at det er drikken, Red Bull, der har gjort det muligt for den unge mand have energi og mod til at dyrke sin sport på et højt plan.

 

Interaktionsparadigmet

På samme måde som Red Bull udnytter de multimodale muligheder, skal jeg med CBIT Baker udnytte de multimodale muligheder som de sociale medier. Dette kan fx ske via en supplerende tekst til vores film eller de billeder der lægges op. Det kan fx være et billede af en vores kunder med en dertilhørende tekst: ”CBIT Baker hjælper mig med at få mere ud af min forretning og mere tid i min hverdag”. Dette er naturligvis skrevet som et citat.

På den måde får vi knyttet nogle af de værdier til CBIT Baker som vi gerne vil stå. Nogle vil måske påstå at budskaber som det ovenstående klinger hult og ingen gennemslagskraft har på nutidens meget kritiske forbrugere. Til dette kan statistikker dog stadig bevidne at meget af den gamle reklamemodel stadig fungerer. Dog kan man først få det optimale ud af en markedsføring hvis man kombinerer kommunikationsparadigmet med interaktionsparadigmet. Klassiske teorier såsom totrinshypotesen og Maslows behovspyramide bruges dog stadig den dag i dag. Bare på nye måder og med nyere perspektiver. Der snakkes fx meget om det altruistiske behov i forhold til Maslow, ligesom et hav af kendte mennesker stadig tjener millioner på at reklamere for produkter. Dette er også hyppigt inden for bloggerverdenen.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *